Life is better on the slopes!

Skischool Oosterhout

Ga de uitdaging aan en ontwikkel & verbeter jou skills.

Een cursus is geschikt voor jong en oud, van beginner tot gevorderd.
Beginners adviseren we om een pakket van minimaal 7 lessen te nemen zodat je in deze lessen de beginselen van het skiën onder de knie krijgt. Wij gaan je volledig klaar stomen voor je vakantie en geven je zoveel mogelijk tips.

Al wat ski uren erop zitten of ben je ver gevorderd? Ons team bestaat uit ervaren skileraren die helpen je techniek te perfectioneren en zorgen ervoor dat je in vorm komt voor je vakantie.

De cursus lessen worden ingedeeld op basis van de volgende leeftijden:
4 t/m 12 jaar
vanaf 13 jaar

De kindercursussen t/m 12 jaar zijn meer gericht op spelenderwijs leren en verbeteren.

Wat neem je mee?

✔️ Luchtige skibroek/ lange sportieve broek
✔️ Ski/snowboard sokken
✔️ Eventueel helm en/of schoenen ( ook te huur bij Skischool Oosterhout)

Wat kun je verwachten?

Zorg dat je altijd 10 a 15 minuten voor de start van de les aanwezig bent. Bij de start van de les wordt de groep gesplitst in 2 groepen van maximaal 3 personen per groep.  Elke 10 minuten vindt er een wissel plaats. Tijdens de les worden er oefeningen gedaan met de gehele groep maar ook individuele tips en oefeningen worden gegeven.

Na elke les noteert de leraar de voortgang van je lessen zodat de volgende les verder afgestemd kan worden op jou kunnen.

Standaard cursussen

Een standaard cursus bestaat uit gemiddeld 7 lessen, deze lessen vinden binnen 7 weken plaats op de door jou gekozen dag en tijdstip. Er kan gekozen worden uit verschillende startmomenten:

Winter 1 cursus 8 lessen:      28 oktober 2023 t/m 22 december 2023
Winter 2 cursus 7 lessen:      27 december 2023 t/m 08 februari 2024
Paascursus 6 lessen:               21 februari 2024 t/m 28 maart 2024
Dutchweek cursus 7 lessen:  01 maart 2024 t/m 21 april 2024
Zomercursus 4 lessen:           15 mei 2024 t/m 05 juli 2024

Vakantie cursussen

Gedurende de vakanties bieden we een cursusreeks van 4 lessen aan. Alle 4 de lessen zullen in 1 week plaats vinden.

Interesse? Bekijk hier de volledige tarievenlijst.

FAQ

Veelgestelde vragen

Na het reserveren van de les heb je een bedenktijd van 7 dagen, neem hiervoor binnen 7 dagen contact op met info@skischool-oosterhout.nl. Vind de eerste les plaats binnen deze 7 dagen dan vervalt helaas de bedenktijd.

Vanwege uw veiligheid is het helaas niet mogelijk te vrij skiën op de rollerbaan. Er moet ten alle tijden een instructeur aanwezig zijn voor het bedienen van de baan.

Je bent altijd 15 minuten voor je les aanwezig bij de skischool zodat je omgekleed klaar staat bij de start van je les. Elke les bestaat uit 3 blokken van 10 minuten op de rollerbaan. Dit zorgt er voor dat je tussen de blokken voldoende tijd hebt om te rusten en weer op kracht te komen voor het volgende blok.

Dit kan helaas niet, per les moet gekozen worden tussen skiën of snowboarden. Wil je toch beide leren? Geen probleem, je kunt 2 losse lessen boeken.

Dat is geen probleem, tot 48 uur voorafgaand van de les kun je deze kosteloos verplaatsen. Dit geldt helaas niet voor een cursusles, deze kunnen niet verplaats worden. Neem hiervoor contact op met info@skischool-oosterhout.nl.

Je bent nooit uitgeleerd, wij willen dan ook onze gasten stimuleren, motiveren en triggeren om te blijven leren. Tussen skiën of snowboarden op een rollerbaan of in de sneeuw zit veel verschil. Op de rollerbaan leggen we vooral de focus op de techniek en het perfectioneren van je techniek. Door middel van de spiegels en 1 op 1 coaching zul je al snel merken dat je techniek en balans gevoel snel vooruit gaan.

Een specifiek aantal is lastig te zeggen, dit hangt af van het resultaat wat je wilt behalen. Gemiddeld zijn 6 tot 9 lessen voldoende om goed voorbereid op vakantie te gaan. Wij bieden proeflessen aan zodat we samen uw wensen en doelen kunnen bepalen.

Jazeker, u kunt voor meer informatie contact opnemen met info@skischool-oosterhout.nl.

Het gebruik van ski/snowboard zit bij de les inbegrepen. Wilt u gebruik maken van onze schoenen/ helm dan kunt u deze huren voor €4,- per stuk per les.

Dit skischool hanteert op de rollerbaan een helmplicht. Ben je niet in het bezit van een hem? Bij skischool Oosterhout kun je per les een helm huren.

Nee. Bij ons is het niet koud, je hebt dus geen handschoenen nodig.

Er zijn helaas geen lockers aanwezig, neem dus alleen essentiële spullen mee.

Eigen schoenen en helm is zeker aan te raden. Ski/ snowboard gebruikt u altijd van de skischool, deze zit niet bij de les inbegrepen. Wij hebben speciale materialen voor op de baan zodat het beste les rendement behaald wordt.

Bij ons op de rolbaan is het niet koud, wij raden dan ook aan om lekker zittende kleding aan te trekken die niet te warm is. Bij voorkeur een dunne skibroek en anders een lange broek. De baan is vochtig dus je kleding kan nat worden. Het is verstandig om hier rekening mee te houden. Net zoals in de bergen is het verstandig om meerdere laagjes aan te doen, zodat je altijd een laag kan uitdoen. Vergeet uiteraard je ski/ snowboard sokken niet.